Ce-i cu blogul asta despre dinti si aparate

Papi cu lapte

Am copilarit prin anii`90 si putin. Parintii au simtit nevoia sa acopere toate lipsurile de care s-au lovit in propria copilarie: nu era seara fara un Papi cu lapte, un baton Nesquik (aparusera recent si erau in mare voga), napolitane cu umpluturi care mai de care, biscuiti si bombonele.

Fructele, legumele nepreparate termic erau optionale, muschiul file si margarina, pe care la vremea aceea orice parinte intreg la cap o servea copilului la micul dejun, erau la ordinea zilei.

Aceasta dieta coroborata cu mostenirea genetica, pentru ca nu era an in care sa nu isi faca ai mei vreo lucrare, sa puna o plomba, o ceva, orice, au facut ca de la o varsta frageta sa umblu prin cabinetele doctorilor stomatologi. Nu mai zic ca ata dentara era atunci necunoscuta, iar apa de gura – o chestie care te ducea cu mintea la un lichid verzuliu in care isi tinea strabunica placa dentara peste noapte.

Revenind la zilele noastre, caci inca n-am justificat ce-i cu blogul asta despre dinti, eu din toate experientele am ajuns la o singura concluzie: sa ai grija de dinti nu este optional, ci e in categoria must do it. Articolele postate pe acest blog reflecta strict punctul meu de vedere si intamplarile pe care le-am experimentat, nu am pretentia de a fi considerat o resursa „stiintifica” pentru ca nu sunt nici stomatoloaga, nici macar studenta la medicina dentara.

In curand o sa ma pricopsesc si cu un aparat dentar pe care l-am refuzat cu vehementa la 14 ani. Este un „device” ce necesita ingrijire, atentie, rabdare si presupune niste pasi. In cazul in care esti intr-o situatie similara si te intrebi cum o sa supravietuiesti, ai ajuns unde trebuie, poate odiseea mea despre convietuirea cu fiarelele alea in gura o sa iti mai spulbere din indoieli.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s