Inlocuieste sucurile carbogazoase cu bauturi care nu ingrasa

Pe langa ceaiuri de fructe aromate si fresh-uri, milkshake-urile sunt bauturi care m-au ajutat sa ma lecuiesc de obiceiul de a consuma sucuri carbogazoase. Evident, milkshake-ul meu nu are nicio legatura cu cel pe care il beam la Mc cand eram mai mica.
Desi am incercat tot felul de variante, preferatele raman:

Milkshake de banane
Eu folosesc o carafa de 450 ml si, in functie de ce gasesc in frigider, lapte obisnuit sau lapte de soia din cel simplu, nu cu arome de ciocolata, cocos, nu ca acelea nu ar fi bune, insa contin si zahar.

milkshake-de-banane
Imi place mai cremos asa ca pun doua banane bine coapte. Cu cat fructul este mai copt, cu atat sucul e mai dulce si nu se simte nevoia de un adaos de zahar.
Bun, deci lapte, banana si esenta de vanilie, atat pun si iese o bautura cremoasa si nutritiva.

 

Milkshake cu fructe de padure
milkshake-fructe-padureFructele de padure nu sunt disponibile tot timpul anului sau daca se gasesc in supermarket in extrasezon, atunci au si un pret pe masura, motiv pentru care am apelat la varianta fructe congelate.
Daca vreau un shake mai rece, le scot din congelator si le prepar direct cu lapte. Fiind acrisoare bine, uneori simt nevoia de ceva mai mult dulce, prin urmare apelez la 2-3 lingurite de inghetata ori frisca.

 

 

 

Milkshake de capsuni
Lapte si capsuni. La fel ca un cazul bananelor, fructele sa fie coapte si dulci. Intotdeauna pun cantitatea de fructe in functie de cat de cremoasa vreau sa fie bautura.
Varianta cu capsuni este preferata mea, nu am incercat-o niciodata cu capsuni congelate.

milkshake

Avantajul cu aceste milkshake-uri e ca puteti combina fructe si arome dupa bunul plac; experimentati asa pana gasiti combinatia perfecta. Imaginatia este limita, puteti adauga, pe langa esenta de vanilie, si 1-2 linguri de faina de ovaz, tarate de grau – daca preferati o bautura mai satioasa; miere – daca nu puteti de nicio culoare sa renuntati la mai dulce, incercati cu o lingurita de miere.
Se prepara usor, sunt delicioase si, nu in ultimul rand, sunt alternativa sanatoasa a sucurilor carbo preparate cu caramel cu sulfit de amoniu, acidifiant, indulcitori – aspartan si altele de care nu ati auzit, nici macar la ora de chimie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s